Dykkeferie i KroatiaVi jobber med oppdateringer inn mot sesongen 2024

Trenger du å komme deg vekk fra hverdagslivets tjas og mas? Bli med på en unik dykke- eller snorkleferie i vakre Dalmatia. Stift et nærmere bekjentskap med den spennende faunaen og floraen i det krystallklare Adriaterhavet. Omgitt av total stillhet i en «vektløs» tilstand er dette virkelig terapi for kropp og sjel.

Fisk

Fisk

Dykking 7

Dykking 7

Dykking fra båt fugleperspektiv

Dykking fra båt fugleperspektiv

Dykking fra båt

Dykking fra båt

Ola Wellness

Ola Wellness
SAMMMENDRAG


 • Varighet 1 uke
 • Turmåneder April- Oktober
 • 4 fulle dager med dykking* rundt og ved øyene Drvenik Veli, Drvenik Mali, Šolta og Čiovo (tilpasset alle ferdighetsnivå)
 • 7 overnattinger på SPA Hotell Ola**** (adults only), Trogir
 • UNESCO byen Trogir
 • Alternative aktiviteter utenom dykkerutfluktene: Strandliv, ATV Tour, matlagingskurs, vinsmaking, vannscootersafari, guidet byvandring Trogir/Split, Nasjonalparken Krka  m.fl. (ikke inkludert i pris)

* Antall dykkedager kan reduseres etter ønske mot reduksjon i pris. Avklares ved evt. bestilling av turpakke/reise.

Deltagerne på hotell Ola i utkanten av Trogir sentrum. Hotellet ligger i en liten landsby som heter Seget, ca. 2,5 km og rundt 20 minutters gange fra gamlebyen i Trogir. Stranda ligger bare noen minutters gange fra hotellet. Det går jevnlige båtforbindelser til Trogir fra Seget, og fra Trogir går det passasjerbåt 3-4 ganger daglig til Split og tilbake i høysesongen.

Gamlebyen i Trogir ligger på UNESCO’s verdensarvliste (siden 1997). Den ble grunnlagt av grekerne for nesten 2400 år siden, og har siden da gått igjennom mange transformasjoner. Den fremstår i dag som en av sentral Europas best bevarte middelalderbyer.TURPROGRAM


DAG 1: Ankomst Split Flyplass/Trogir, transfer til hotelletVi møter dere på Split flyplass og frakter dere til hotellet. Litt beroende på ankomsttidspunkt kan resten av dagen om ønskelig brukes til å bli bedre kjent med UNESCO byen Trogir. Kan jo være greit på begynnelsen av oppholdet. Vi stiller med norsk guide på forespørsel. Eller så kan man bare slappe av på hotellet eller stranda.DAG 2-7: Dykkeuke (4 valgfrie dager), evt. andre aktiviteter etter ønske.


I løpet av uka kan man selv velge hvilke dager man ønsker å dykke. Dette kan avtales ved bestilling av reisen, eller så er det tilstrekkelig å melde seg på (eventuelt avbestille) dagen før man planlegger å dykke.

Dykkingen er tilpasset alle ferdighetsnivå, hvor deltagere med omtrent samme ferdighetsnivå dykker sammen. Hver gruppe får tildelt sin egen båt med skipper og dykkeleder. 

Første dykkedagen får man en grundig gjennomgang på dykkersenteret av sikkerhetsrutiner, og man får utlevert og tilpasset utstyret man skal bruke resten av dykkeuka. Dykkerutstyret blir lagret på dykkesenteret. Vår samarbeidspartner på dykking, Trogir Diving Center, har høyt fokus på sikkerhet, og derfor er utstyret også noe av det nyeste og beste som finnes på markedet for denne type dykking. De har også alle nødvendige sertifiseringer.

Fulldags dykkerutflukter starter kl. 0900 på dykkesenteret med briefing. Pick up på hotellet blir derfor rundt kl.0830. Utfluktene har 2 dykk, med en lunchpause imellom, som regel i den koselige fiskelandsbyen Maslinica på øya Šolta. Her finnes det flere restauranter/cafeer hvor man kan ta seg en matbit. Forventet ankomst tilbake til dykkesenteret er ca. kl. 17.00. Etter vask av utstyr og evt. en matbit eller en forfriskning på dykkesenteret, blir man transportert tilbake til hotellet.

Dykkeplasser:

Dykkene gjøres rundt og ved øyene Čiovo, Šolta, Drvenik Veli, Drvenik Mali og på fastlandssiden ved Sevid litt vest for Trogir (se kart under).  Totalt er det rundt 40 forskjellige dykkerlokasjoner og disse varierer fra dag til dag slik at deltagerne får utforske nye undervannsomgivelser hver gang.

Oversiktskart dykkesoner

De fleste dykkelokasjoner er mellom 15-80 minutter fra dykkersenteret med båt. Spesielt skjærgården på sørsiden av øyene Čiovo og Šolta regnes for å være en av de flotteste stedene i sentral Dalmatia. Her kan man utforske fargerike korallrev, grotter, forliste vrak, i tillegg til en rik flora og fauna i det krystallklare Adriaterhavet. Synlighet i vannet varierer etter årstiden, men i April og Mai er gjerne synligheten rundt 25 m, mens på sommeren og høsten kan synligheten være opp til 50 meter. Gamlebyen Trogir

Alternativ til fulldags dykkeutflukter:

 • ½ dagsdykkerutflukter
 • Heldags- eller ½ dagsutflukt med snorkling
 • 5 dagers CMAS sertifiseringskurs i stedet for daglige dykkerutflukter. Dette vil gi deg internasjonal dykkersertifisering (CMAS). 

Andre aktiviteter og ting å gjøre


Ønsker man å gjøre noe annet enn å ligge på stranden på «fridagene», kan vi anbefale følgende: 

 • Byvandring i UNESCO byene Trogir og/eller Split (vi stiller med norsk guide på forespørsel)
 • Sykkelturer og kajakkturer (med eller uten engelsk guide)
 • ATV Tour i Grensefjellene mot Bosnia, ca. 1 times kjøring fra Trogir.
 • Besøk til nasjonalparken Krka (ca. 1 times kjøring fra Trogir)
 • Vannscootersafari, Rafting,  vingårdsbesøk/vinsmaking, matlagingskurs, m.m.

Vi tilrettelegger for alle ønskelige aktiviteter, og kan også skreddersy daglige sightseeing utflukter med/eller uten guide.

Hotellet har også mange ulike SPA programmer, og tilbyr yoga- og pilates treninger med instruktør.


Dag 8: Utsjekk, transfer til Split flyplass.


Avreisedagen blir dere hentet etter frokost på hotellet og kjørt til Split flyplass (ca. 10 min. kjøring). Er det sen avreise tilbake til Norge, kan vi sjekke opp om muligheten for senere utsjekk på hotellet. Som regel går dette bra.OVERNATTING


Hotel Ola****, Trogir

Hotell Ola ligger litt i utkanten av landsbyen Seget, ca. 3 km fra gamlebyen Trogir. Det er et helt nytt  «adults only» hotell med grønn profil. Hotellet har topp moderne design og alle nødvendige fasiliteter.  Alle rom har sørvendte balkonger med flott sjøutsikt over Adriaterhavet.

Takterrasse med bar og infinitypool. Innendørs svømmebasseng, SPA avdeling med alle typer behandlinger, møte og konferansefasiliteter. Hotell Ola er også kjent for sitt gode kjøkken. Kort gåavstand til strand og strandpromenaden, ca. 300m. Landsbyen Donji Seget ligger ca. 800m unna, med flere gode restauranter og strandbarer.


Hotell Rotondo ***, Trogir  (Alternativ til hotell Ola)

Dersom det ikke er ledig kapasitet på hotell Ola, eller dersom det ønskes et rimeligere alternativ kan deltagerne bo på hotell Rotondo.

Hotell Rotondo er et hotell i «retro» stil som ligger i Seget ca. 2km fra gamlebyen i Trogir. Koselig atmosfære, rent hotell og store rom. Dagligvare butikker, bakeri, apotek, kafeer, m.m. i umiddelbar nærhet. Kort vei til stranda og landsbyen Donji Seget (ca. 500m).


Beliggenhet hotell, Trogir
PRISER DYKKEPAKKE


Vi jobber med priser for sesongen 2024.BESTILLING/INFORMASJON


Kontakt oss på post@aliviate.no eller telefon +47 91783338 (Torbjørn) for bestilling eller mer informasjon rundt turopplegget.

Aliviate Travels har firmaavtale med både SAS og Norwegian. På forespørsel kan vi derfor besørge flybilletter for grupper.GARANTIER/REISEBETINGELSER


Aliviate Travels er et fullverdig medlem av Reisegarantifondet  (RGF) og har stilt den nødvendige garanti ihht. vedtak fattet av RGF 22.01.16. Dette sikrer bla. kunden full refusjon av forskuddsinnbetalinger, samt bistand med hjemsendelse dersom turarrangøren går konkurs. Se våre generelle reisebetingelser på http://www.aliviate.no/reisebetingelser/.

FORBEHOLD:

 • Det tas forbehold om endring av skatter, avgifter og valutakurs, eller andre uforutsette forhold utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss til å etterfakturere i pris som følge av dette. Varsel om dette vil bli gitt senest 20 dager før avreise.
 • Oppgitt pris over tar utg. punkt min 2 deltakere som bor sammen på dobbeltrom på hotellet.

PASS:

Pass må være gyldig i minst 6 måneder etter retur til Norge. Det er deltakerens ansvar og påse at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

FORSIKRING:

Selv om Aliviate Travels og våre samarbeidspartnere har egne forsikringsordninger for deltagere på våre turer, er det deltagerens ansvar å sørge for å ha individuell reise- og ulykkesforskring under reisens/turens varighet. Vanlig reiseforsikring skal dekke eventuell avbestilling av reisen og/eller hjemtransport. Det er deltakers ansvar å påse at reiseforsikringen har disse dekningene, og at reiseforsikringsbevis medbringes på reisen.

Ved påmelding på denne reisen bekrefter bestiller (representant for gruppe) at han/henne har lest og akseptert disse betingelsene og Aliviate Travels generelle reisebetingelser som du finner her http://www.aliviate.no/reisebetingelser/