GASTRO OG VANDRETUR I DALMATIAKroatia har lenge vært et yndet reisemål, men det er først nå de seneste årene at nordmenn virkelig har fått øyene opp for dette ferieparadiset. Her får man alt man kan trakte etter: storslagen natur, en vakker og vill kyst omgitt av azurblått hav, en spennende historie, et variert cuisine og ikke minst et behagelig middelhavsklima.

Vi ønsker å gi dere en smakebit av alt dette, pakket inn i en hyggelig og uformell atmosfære. Været kan vi dessverre ikke garantere for, men denne delen av Kroatia har statistisk mer enn 200 soldager i året, så sjansen er stor for at værgudene er med oss. Så bli med oss på aktiv opplevelsesreise til Sentral-Dalmatia og la dere omfavnes av flott natur, historisk sjarm og kroatisk gjestfrihet.
SAMMENDRAG

 • Flotte fotturer i innland og ved kyst i Dalmatia
 • Et innblikk i kroatisk kultur og tradisjoner
 • Kulinariske opplevelser med autentisk cuisine og vingårdsbesøk
 • Vanskelighetsgrad 1-2 støvler (av 3).
 • UNESCO byen Trogir
 • Nasjonalparken Krka
 • Cetinadalen og Trilj’s grønne åser.
 • Skjærgårdssafari og vandring på øyene Šolta og Drvenik Mali

På denne turen bor vi i Trogir, nærmere bestemt Seget Donji på Hotel Rotondo****. Hotellet ligger ca. en 15-20 minutters spasertur fra gamlebyen, og bare noen få minutters gange fra badestranda. Det finnes også cafeer, dagligvarebutikker, apotek og bakeri i umiddelbar nærhet av hotellet.

Gamlebyen i Trogir ligger på UNESCO’s verdensarvliste (siden 1997). Den ble grunnlagt av grekerne for nesten 2400 år siden, og har siden da gått igjennom mange transformasjoner. Den fremstår i dag som en av sentral Europas best bevarte middelalderbyer.

Varighet: 1 uke
Turmåneder: April, Mai, Juni (til 15.), September, Oktober

Gruppestørrelse: 8-16 personer
Avreisested-Ankomststed: Oslo/Trondheim/Bergen – Split

  


PROGRAM

Vi jobber med oppdatert program og priser for sesongen 2024.REISEBETINGELSER

VANSKELIGHETSGRAD/KRAV TIL DELTAKERE:

Fotturene er av lett til middels karakter. Dvs. at det forventes at gruppedeltagerne er i normalt god form, og prinsippet er at alle med normal førlighet kan delta. Deltakelse foregår for øvrig på eget ansvar, og det er opp til den enkelte å sjekke med sin lege om man er i god nok form for å delta på reisen. Gåturene er på godt opparbeidede/tilrettelagte stier, og med moderate helninger. Det vises for øvrig til beskrivelse og vanskelighetsgrad for hver tur i beskrivelsen over.  Varighet av vandreturene er et anslag, og inkluderer stopper underveis. Ettersom gruppa er liten er det enkelt å gjøre vi de nødvendige tilpasninger (evt. kan vi ordne med transport for deler av vandreturen). Alle skal bli godt tatt vare på både av oss, turguidene, og de andre i gruppa.

FORBEHOLD

 • Oppgitt pris over tar utg. punkt i 12 deltakere. Er det færre deltakere forbeholder vi oss retten til å øke prisen noe eller annullere turen. Dersom økning i pris som følge av færre deltakere blir mer enn 10 % enn opprinnelig pris, kan gruppedeltageren velge å trekke seg, og tidligere innbetalt beløp vil bli refundert i sin helhet. Beskjed om endring i pris vil bli gitt i god tid før avreise.
 • Det tas forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, samt endring av skatter, avgifter og valutakurs, eller andre uforutsette forhold utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss til å etterfakturere tillegg i pris som følge av valutaendring. Varsel om dette vil bli gitt senest 20 dager før avreise.
 • Beroende på vær og vind, tas det forbehold om justeringer/endringer av turprogrammet men dette vil det informeres om i forkant på stedet. Alternative utflukter vil da settes opp.

PASS

Pass må være gyldig i minst 6 måneder etter retur til Norge. Det er deltakerens ansvar og påse at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

FORSIKRING

Selv om Aliviate Travels og våre samarbeidspartnere har egne forsikringsordninger for deltagere på gruppeturer, er det deltagerens ansvar å sørge for å ha individuell reise- og ulykkesforskring under reisens/turens varighet. Vanlig reiseforsikring skal dekke eventuell avbestilling av reisen og/eller hjemtransport. Det er deltakers ansvar å påse at reiseforsikringen har disse dekningene, og at reiseforsikringsbevis medbringes på reisen.

Ved påmelding på denne reisen bekrefter deltageren at han/henne har lest og akseptert disse betingelsene og Aliviate Travels generelle reisebetingelser som du finner her http://www.aliviate.no/reisebetingelser/GARANTIER

Aliviate Travels er et fullverdig medlem av Reisegarantifondet  (RGF) og har stilt den nødvendige garanti ihht. vedtak fattet av RGF 22.01.16. Dette sikrer bla. kunden full refusjon av forskuddsinnbetalinger, samt bistand med hjemsendelse dersom turarrangøren går konkurs. Se våre generelle reisebetingelser på http://www.aliviate.no/reisebetingelser/.