Om ossAliviate AS ble opprettet av Torbjørn Vatlestad og Sanja Kandzija i desember 2015 med det formål å arrangere opplevelsesreiser i Kroatia med vekt på det autentiske Kroatia, herunder  cuisine,  severdigheter,  tradisjoner, m.m. Sekundært skal vi som uavhengig reisekonsulent bistå privatkunder, firma og andre reisebyrå med skreddersydde ferie – og reisearrangement i Dalmatia, i tillegg til videreformidling av ferieleiligheter.

Ideen til selskapet har kommet som følge av de mange reisene jeg og Sanja har hatt både i og utenfor Kroatia. Forretningskonseptet er i stor grad tuftet på vår lidenskap for reiser, de erfaringer vi selv har gjort oss, og videre en klar felles oppfatning av hva som utgjør «gode» opplevelser i reisesammenheng. Sanja har inngående kjennskap til regionen hun kommer fra og et bredt nettverk lokalt, og har i tillegg til et oppriktig ønske om å formidle videre til andre hva det autentiske Kroatia har å by på.

Gjennom å operere i små grupper, og i tillegg til å kjenne kulturen og språket, gir dette oss innpass i en mer privat sfære som vi er ganske sikre på vil verdsettes av våre kunder. Som «utenforstående» har jeg fått det privilegiet å få et dypere innblikk i kroatenes liv, væremåte og kultur, og jeg kan ikke uttrykke nok min begeistring for den varme og gjestfrihet jeg har møtt fra «vanlige» mennesker under mine besøk i Dalmatia. På våre private utflukter i regionen slår det meg gang på gang hvor mye annet det er å oppleve dersom man kaster blikket i en litt annen retning enn de vanlige turistfellene. Ikke misforstå, flere av disse er absolutt verdt å oppleve, men jeg føler tidvis at det autentiske drukner litt i masseturismen.

Det er heller ikke noe galt i å nyte bading og avslappende dager på stranden, og spesielt gjelder jo dette oss solhungrige skandinaver. Derfor skal vi heller ikke glemme dette i vår turportefølje.  For øvrig har Kroatia mer å by på enn sol og varme, temperert krystallklart vann og pasta carbonara på strandrestaurantene, og det er dette vi gjerne vil dele med dere. Vi håper og tror det vil falle i smak for dere som søker det lille ekstra i løpet av ferieoppholdet. Dere skal i hvert fall vite at vi og våre lokale samarbeidspartnere i Dalmatia vil gjøre alt for at dere skal få en uforglemmelig ferieopplevelse i Kroatia.

Hvorfor firmanavnet Aliviate spør dere kanskje? : Ordet eller navnet Alivia er av latinsk opprinnelse og betyr oliventre, hvilket kan sies være et av kjennemerkene for denne regionen i Kroatia. Oliven har en kjær plass i kroatenes hjerter, først og fremst som en del av det tradisjonelle kostholdet. Den har også en sterk symbolsk betydning (fra gammelgresk: liv, fornyelse, motstandsdyktighet, fred, m.fl.), i tillegg til å være en viktig næringsvei for mange. T’n og E’n til slutt i navnet står for hhv. Travels og Estates da virksomhetsområdet for firmaet er todelt. Sistnevnte er rettet mot generell  rådgivende virksomhet innen eiendom både i Norge og Kroatia.

Sanja Kandzija, født 14.01.79

sanja
Fungerende daglig leder Aliviate Travels og deltagende turarrangør/reisekonsulent.

Språk: Kroatisk, norsk, engelsk.

Formell bakgrunn: Master of English literature and Philosophy, University of Zadar.
Lang erfaring som organisator og tilrettelegger i turistbransjen både i sitt hjemland Kroatia og utlandet.
Kommer fra Trogir, en liten by litt vest for Split i Kroatia.

Interesser: Reising, historie, all verdens cuisine, trening.
Har bodd i Trondheim siden 2014 og er samboer med Torbjørn Vatlestad.

Torbjørn Vatlestad, født 15.09.70

tv
Styreleder Aliviate AS.

Yrkesbakgrunn fra eiendomsutvikling. Formell bakgrunn fra NTH/NTNU, Fakultet for Arkitektur, Master of Science.
Vestlending av opprinnelse, men trønder av sinn.
Interesser : Reiser, friluftsliv, historie, god mat og drikke, foto, en god bok i ny og ne.
Har bodd i Trondheim siden 2002 og er samboer med Sanja Kandzija.rgf