Om TrogirGamlebyen i Trogir ble grunnlagt av grekerne 380 f. Kr. og ligger på Unescos liste over verdens kulturarv. Den regnes som en av de best bevarte middelalderbyene i Europa. Byen ligger på en liten øy mellom fastlandet og øya Ciovo. Å vandre langs de brosteinsbelagte gatene og små smug i gamlebyen er som ta et langt skritt tilbake i historien. Mesteparten av den kulturelle rikdommen innenfor bymurene skriver seg tilbake til 13.-15 tallet. På denne tiden var arkitekten og skulptøren Radovan herre i byen, og sammen med sine steinhuggere skapte han byens mange kulturelle mesterstykker. Gamlebyen går i dag under klengenavnet «Steinskjønnheten».  For mer historisk info om Trogir kan dere klikke denne linken.

Byen kan karakteriseres som et levende museum, der det finnes mange små og koselige butikker, restauranter, torg, gamle kirker og kloster, m.m (se kart). Å nyte en liten snack eller kaffekopp på en av caféene langs kaipromenaden (eller «rivaen» som den også kalles lokalt) er et must. Ellers finnes det grøntmarked og fiskemarked på fastlandssiden av Trogir sentrum, og disse er også absolutt verdt et besøk. Ikke sjeldent ser man innfødte kroater bruke munn, armer og ben i heftig diskusjon om prisene og da spares det ikke på kruttet.

Dagligvarebutikker og minibanker/vekslekontorer ligger lett tilgengelig rundt og i hele Trogir.

De fleste turistene velger å bo på øya Ciovo og på fastlandssiden litt vest for Trogir sentrum (Aliviate Travels utleieobjekter ligger også i hovedsak her). Her finnes det en rekke flotte strender, med vannsport aktiviteter, båtutleie, og andre fasiliteter som strandbarer, dagligvarebutikker, caféer, bakeri, m.m. Det finnes også gode passasjerbåtforbindelser mellom gamlebyen, Ciovo, Split og forstedene nord for Trogir sentrum.

Trogir ligger ca. 20 km vest for byen Split, og bare 5 km fra Split flyplass. Det er mest hensiktsmessig å benytte taxi som transportmiddel mellom flyplassen og leilighetene, ettersom bussdekningen er begrenset utenfor Trogir sentrum. Transport til/fra flyplass kan også avtales på forhånd med oss.