Ferieboliger til leie – Split og omegnSplit’s historie går langt tilbake i tid, mer enn 1700 år. Det var den romerske keiseren Diocletian som bestemte seg for å bygge et palass her for å nyte pensjonisttilværelsen sin. På tross av mange kriger er Split bemerkelsesverdig godt preservert, og har siden 1979 vært på UNESCO’s verdensarvliste. I gamlebyen kan man i dag se alle «lag» opp igjennom historien fra romertiden, middelalderen og til den moderne tid. Split er i dag en veldig levende by, der man virkelig kan ta del i et pulserende og multikulturelt liv både i og utenfor de gamle bymurene.

Split kan by på mange cafeer og velrennomerte restauranter, gode shoppingmuligheter, markeder, festivaler, m.m. Den er dermed godt kvalifisert til å være en helårsdestinasjon. Det er daglige ferge- og passasjerbåtavganger fra Split til øyene utenfor Brac, Hvar, Vis, Korcula, m.fl. og til byene Dubrovnik, Korcula, Rijeka, Ancuna (Italia) for å nevne noen.

Ønsker man et avbrekk fra «the city buzzle» kan man ta en spaser- eller sykkeltur i Marjan Hill, den grønne oasen i forlengelsen av Split sentrum. Her har du flere flotte viewpoints over byen og øyene utenfor. Man kan også ta en badedag på en av de mange strendene i gåavstand fra gamlebyen (sjøen er eksepsjonell ren for en by på størrelse med Split).

Aliviate Travels ferieboliger: Split sentrum, Kaštela, Žrnovnica.

 

439

Stort høystandard rekkehus for inntil 11 personer i utkanten av Split. Svømmebasseng og stort utendørs oppholdsareal på bakkeplan og trenings/aktivitetsrom i kjeller.

Strand/badeplass: 2,5 km
Tettsted: 2,5 km (Stobrec)
Flyplass: 25 km (Split)

112

Liten, sjarmerende leilighet/rom for 2 personer midt i Gamlebyen i Split. Perfekt for et kortere opphold der gjestene kan utforske det pulserende bylivet i Dalmatia's hovedstad.

Strand/badeplass: 1100 m
Tettsted: 0 m (Split)
Flyplass: 22 km (Split)

226

Et lite, men moderne og smakfullt dekorert rekkehus i 3 etg. for inntil 6 personer i Split sentrum. Huset ligger i et stille strøk, og har en egen avskjermet hage med Jacuzzi.

Strand/badeplass: 2 km
Tettsted: 800 m (Gamlebyen)
Flyplass: 23 km (Split)

114

En lekker liten leilighet for inntil 4 personer med flott utsikt over Split. Leiligheten ligger i 4 etg. lavblokk i Split sentrum, bare 400-500 m fra Riva'n og Gamlebyen.

Strand/badeplass: 800 m
Tettsted: 400 (Gamlebyen)
Flyplass: 25 km (Split)

113

Et lite nyrenovert rekkehus for inntil 3 personer med liten privat hage og tak terrasse. Huset ligger i et rolig boligstrøk midt i Split sentrum, bare 400m fra gamlebyen (Diocletian's Palass).

Strand/badeplass: 1700 m
Tettsted: 400 m (Gamlebyen)
Flyplass: 24 km (Split)

318

Fin og nyrenovert enebolig i et rolig og åpent boligstrøk mellom Trogir og Split for inntil 8 personer. Privat hage og stor sørvendt terrasse sjøutsikt. Utendørs grill- og spiseplass.

Strand/badeplass: 700 m
Tettsted: 500m (Kastel Sucurac)
Flyplass: 13 km (Split)

458

Lekker og luksuriøs villa i ekte Middelhavsstil som ligger rett ved stranda og rivaen i landsbyen Kastel Kambelovac, bare 8 km fra Split Flyplass.

Strand/badeplass: 100
Tettsted: 0 m (K. Kambelovac)
Flyplass: 8 km (Split Flyplass)