Ferieboliger til leie – Split og omegnSplit’s historie går langt tilbake i tid, mer enn 1700 år. Det var den romerske keiseren Diocletian som bestemte seg for å bygge et palass her for å nyte pensjonisttilværelsen sin. På tross av mange kriger er Split bemerkelsesverdig godt preservert, og har siden 1979 vært på UNESCO’s verdensarvliste. I gamlebyen kan man i dag se alle «lag» opp igjennom historien fra romertiden, middelalderen og til den moderne tid. Split er i dag en veldig levende by, der man virkelig kan ta del i et pulserende og multikulturelt liv både i og utenfor de gamle bymurene.

Split kan by på mange cafeer og velrennomerte restauranter, gode shoppingmuligheter, markeder, festivaler, m.m. Den er dermed godt kvalifisert til å være en helårsdestinasjon. Det er daglige ferge- og passasjerbåtavganger fra Split til øyene utenfor Brac, Hvar, Vis, Korcula, m.fl. og til byene Dubrovnik, Korcula, Rijeka, Ancuna (Italia) for å nevne noen.

Ønsker man et avbrekk fra «the city buzzle» kan man ta en spaser- eller sykkeltur i Marjan Hill, den grønne oasen i forlengelsen av Split sentrum. Her har du flere flotte viewpoints over byen og øyene utenfor. Man kan også ta en badedag på en av de mange strendene i gåavstand fra gamlebyen (sjøen er eksepsjonell ren for en by på størrelse med Split).

Aliviate Travels ferieboliger: Split sentrum, Kaštela, Žrnovnica.

 

Split 1

Stort høystandard rekkehus for inntil 11 personer i utkanten av Split. Svømmebasseng og stort utendørs oppholdsareal på bakkeplan og trenings/aktivitetsrom i kjeller.

439
Fra € 330

Split 2

Liten, sjarmerende leilighet/rom for 2 personer midt i Gamlebyen i Split. Perfekt for et kortere opphold der gjestene kan utforske det pulserende bylivet i Dalmatia's hovedstad.

112
Fra € 60

Split 4

Et lite, men moderne og smakfullt dekorert rekkehus i 3 etg. for inntil 6 personer i Split sentrum. Huset ligger i et stille strøk, og har en egen avskjermet hage med Jacuzzi.

226
Fra € 100

Split 5

En lekker liten leilighet for inntil 4 personer med flott utsikt over Split. Leiligheten ligger i 4 etg. lavblokk i Split sentrum, bare 400-500 m fra Riva'n og Gamlebyen.

114
Fra € 65

Split 6

Et lite nyrenovert rekkehus for inntil 3 personer med liten privat hage og tak terrasse. Huset ligger i et rolig boligstrøk midt i Split sentrum, bare 400m fra gamlebyen (Diocletian's Palass).

113
Fra € 60

Split 3

Fin og nyrenovert enebolig i et rolig og åpent boligstrøk mellom Trogir og Split for inntil 8 personer. Privat hage og stor sørvendt terrasse sjøutsikt. Utendørs grill- og spiseplass.

318
Fra € 130

Split 7

Lekker og luksuriøs villa i ekte Middelhavsstil som ligger rett ved stranda og rivaen i landsbyen Kastel Kambelovac, bare 8 km fra Split Flyplass.

458
600 €-700 €